How Competitive Are Female Professionals? A Tale of Identity Conflict - Cadsby, C. Bram
Výskum a experimentálne overovanie tvrdenia, že rodová/rodinná a/alebo profesionálna identita, aktivovaná prostredníctvom primingu, ovplyvňuje preferenciu súťaže, so zameraním na ženy-profesionálky, pre ktoré môžu byť tieto identity konfliktné a na mužov-profesionálov, pre ktorých môžu byť posilňujúce, na základe dotazníkov s rodovo-rodinnými a profesijnými otázkami a so študentmi MBA ako respondentmi. Riešenie úlohy s reálnym úsilím (real-effort task) respondentmi, pričom si vyberali medzi odmenou čiastočnou a odmenou za súťažný turnaj, pričom v prípade žien viedol profesijný priming k výrazne vyššej preferencii súťaže ako rodovo-rodinný priming, naproti tomu u mužov mal priming významne odlišné účinky, čím tento kontrast poukazuje na konflikt identity u profesionálok, ktorý u mužov nie je prítomný.