Productivity and Efficiency in Czech Agriculture: Does Farm Size Matter? - Čechura, Lukáš
Produktivita a efektívnosť ako ukazovatele konkurencieschopnosti. Vzťah medzi veľkosťou poľnohospodárskych podnikov a ich produktivitou a efektívnosťou. Rozdiel medzi malými a veľkými farmami v mnohých ohľadoch - prístup k finančným zdrojom a ľudskému kapitálu, manažérsky štýl, organizačná štruktúra, schopnosť zhromažďovať sa vo formáciách, zraniteľnosť voči meniacim sa podmienkam trhu, atď. Zdroje celkovej produktivity faktorov - technická efektívnosť, efektívnosťou z rozsahu a technologické zmeny.