Vývoj úverov a zadlženosti domácností na Slovensku v porovnaní s ostatnými krajinami Európskej únie - Dedinský, Juraj, 1996-
Rast zadlženosti domácností ako jeden z hlavných trendov na globálnom bankovom trhu. Rast dlhu od roku 2010 do roku 2020 na Slovensku a v krajinách Európskej únie, vývoj a porovnanie dlhu medzi jednotlivými krajinami EÚ. Makroprudenčné opatrenia, ktoré sa v posledných rokoch aplikovali s cieľom zamedziť nadmernej zadlženosti domácností.