Megatrend 2020-2030 - starnutie populácie a niektoré jeho dôsledky - Mihalčová, Bohuslava, 1963-
Spôsoby, ako predchádzať negatívnym dôsledkom starnutia na našu spoločnosť - skvalitňovanie systémov poskytovania zdravotnej starostlivosti, podpora zdravého a aktívneho starnutia, podpora zlepšenia výkonnosti na trhu práce, modernizácia sociálnej ochrany, zvyšovanie produktivity práce striebornej generácie a pod. Pohľad na demografický vývoj spoločnosti, dôsledky poklesu pôrodnosti a s tým spojené starnutie obyvateľstva, ktorého dôsledkom je aj predlžovanie veku odchodu do dôchodku a potreba zapojiť do pracovného procesu tzv. striebornú generáciu.