Syndróm vyhorenia v manažérskej praxi - Pankevič, Michal
Z hľadiska výskytu syndrómu vyhorenia predstavujú manažéri (najmä tí vrcholoví) jednu z najviac ohrozených profesijných skupín. Denne sú vystavení pôsobeniu rôznych výkonovo i emočne náročných situácií. Nedostatočná adaptácia a prílišné zaoberanie sa takýmito situáciami prispievajú k vzniku syndrómu vyhorenia. Výrazný podiel zohrávajú aj stresory pracovného prostredia, charakter práce a konkrétne pracovné podmienky.