Výběr regulatorních novinek za první čtvrtletí roku 2022 - Rýdl, Tomáš
EBA (Európsky orgán pre bankovníctvo) a zverejnenie revidovaných všeobecných pokynov o spoločných postupoch a metodikách pre proces kontroly a hodnotenia orgánom dohľadu a pre záťažové testovanie. Revízia má za cieľ implementovať CRD V a CRR II a podporiť konvergenciu osvedčených postupov orgánov dohľadu v tejto oblasti. ECB (Európska centrálna banka) a aktualizácia metodiky uplatňovania možnosti (opcie) a diskrečnej právomoci pri bankovom dohľade. Novinky v oblasti kapitálových trhov a ochrane spotrebiteľa. Nové regulatórne pravidlá na európskej úrovni v oblasti prevencie priania špinavých peňazí a financovania terorizmu. Návrh smernice o náležitej starostlivosti podnikov v oblasti udržateľnosti. Medzinárodné sankcie a sankčné zoznamy.