Portfolio Allocation of Slovak Ministers from the Gender Perspective - Hudáčková, Silvia
Zastúpenie žien v slovenských ministerských úradoch a v politických stranách. Zistenie, že ženy boli nespravodlivo vylúčené z výkonnej funkcie kvôli rodovým predsudkom a stereotypom, pričom ich nedostatočné zastúpenie má normatívne, pragmatické a politické dôsledky. Zlepšenie zastúpenia žien v politike vedie k väčšej dôvere v politický systém a posilneniu demokracie.