Register partnerov verejného sektora a odhaľovaie vlastníckych štruktúr spoločností - Zigo, Daniel
Problematika Registra partnerov verejného sektora, unikátneho slovenského riešenia problematiky regulácie konečných užívateľoch výhod právnických osôb. Cieľom registra partnerov verejného sektora bolo odkryť vlastnícke štruktúry spoločností, ktoré prijímajú plnenie od štátu. Článok analyzuje úspešnosť registra pri plnení uvedeného spoločenského cieľa na základe zhodnotenia dát, ktoré register obsahuje a taktiež berie do úvahy i skutočnosti, ktoré register pri plnení tohto cieľa limitujú.