Postoj vybranej cieľovej skupiny k inovatívnym formám bankových služieb - Olšiaková, Miriam
Banky za predchádzajúce obdobie zaviedli a aj v súčasnosti prichádzajú s mnohými inováciami, či sa už jedná o mobilné bankovníctvo, využívanie umelej inteligencie, zvyšovanie digitalizácie procesov, nové spôsoby autentifikácie klientov či iné moderné spôsoby komunikácie s klientmi. Za najvýznamnejšie trendy v súčasnom bankovníctve sa považuje personalizácia, otvorené bankovníctvo, použitie umelej inteligencie, digitálne kanály či mobilné platby. Cieľom týchto inovácií je zefektívnenie poskytovaných služieb a zvýšenie spokojnosti klientov, ktorí vítajú možnosť využívať bankové služby bez ohľadu na čas či miesto.