Comparison of the Development of Competitiveness of the Economy of the Slovakia and the Czech Republic - Vyhnička, Jaroslav
V súčasnosti sa čoraz väčšia pozornosť venuje konkurencieschopnosti nielen na podnikovej úrovni, ale aj na medzinárodnej úrovni, resp. makroekonomickej. Jednotlivé krajiny medzi sebou súťažia a chcú vedieť, aká je ich pozícia v porovnaní s potenciálnymi konkurentmi. Snaha o zistenie dosiahnutých hodnôt jednotlivých indexov rozvoja konkurencieschopnosti ekonomiky SR a ČR na základe dostupných informácií a štatistických údajov a porovnanie týchto hodnôt.