[Researching Emotions in International Relations: Methodological Perspectives on the Emotional Turn] - Petlach, Martin
Recenzia knihy (vedeckého zborníka) zaoberajúcej sa metodologickými dôsledkami „emocionálneho obratu“ v medzinárodných vzťahoch. Emócie ako predmet čoraz väčšieho záujmu teórie medzinárodných vzťahov, pričom sa však metodologickým výzvam zatiaľ nevenovala náležitá pozornosť. Kniha uznáva pluralitu ontologických pozícií, koncepcií a teórií o úlohe emócií vo svetovej politike a predstavuje a diskutuje o rôznych spôsoboch empirického výskumu emócií. Na základe konkrétnych výskumných projektov v jednotlivých kapitolách ukazuje, ako možno spoločenskovedné a humanitne orientované metodologické prístupy úspešne prispôsobiť štúdiu emócií v medzinárodných vzťahoch.