Postavenie migrantiek z národného a globálneho pohľadu - Beňová, Zuzana, 1996-
Ženy migrantky ako špecifická skupina migrujúcich. Analýza kvantitatívnych údajov o migrantkách z globálneho aspektu a ich porovnanie za jednotlivé regióny sveta - zásadné rozdiely sú viditeľné najmä pri porovnaní hospodársky vyspelých a rozvojových regiónov. Postavenie a kvantitatívne údaje o migrantkách na Slovensku. Hlavné príčiny relatívne nízkych počtov migrantiek na Slovensku najmä v komparácii s mužmi migrantmi.