Perspektívy európskej migračnej politiky po migračnej vlne 2015 - Markovič, Ľuboš
Druhá časť článku nadväzuje na prijaté opatrenia Európskej únie, ktoré boli popísané v prvej časti. Návrh bodového systému a jeho implementácia do európskej migračnej politiky a stabilizácia rizikových regiónov, odkiaľ prichádza najväčší počet migrantov. Analýza možných predikcií európskej migračnej politiky po migračnej vlne v roku 2015. Možný scenár európskej migračnej politiky na základe rozboru prijatých opatrení proti zastaveniu neregulovaného prílivu imigrantov na územie Európskej únie a rozboru vyjadrení jej hlavných politických predstaviteľov a európskych lídrov.