Stravovanie zamestnancov - Mintál, Ján
Starostlivosť zamestnávateľa o zdravú výživu svojich zamestnancov je jednou z jeho základných povinností v rámci podnikovej sociálnej politiky. Táto povinnosť zamestnávateľa je ustanovená prostredníctvom § 152 ods. 1 Zákonníka práce voči zamestnancom vo všetkých zmenách. Musí ísť o stravovanie zopovedajúce zásadám správnej výživy, ktoré je zabezpečované priamo na pracoviskách alebo v ich blízkosti.