Osobitné postupy uplatňovania odpisov do daňových výdavkov (2. časť) - Kolembus, Anton
Účtovné odpisovanie DHM a DNM upravuje § 20 Postupov účtovania pre podnikateľov účtujúcich v jednoduchom účtovníctve a § 20 Postupov účtovania pre podnikateľov účtujúcich v podvojnom účtovníctve. Dlhodobý nehmotný majetok sa odpisuje na základe odpisového plánu nepriamo prostredníctvom účtovných odpisov. Postupy účtovania nestanovujú žiadnu dobu odpisovania majetku, stanovenie je dĺžky je výlučne na rozhodnutí daňovníka. Účtovné odpisy pripúšťajú zmenu odpisového plánu pri zmene podmienok využívania dlhodobého majetku.