Public Spending Efficiency in the OECD: Benchmarking Health Care, Education, and General Administration - Dutu, Richard
V mnohých krajinách OECD vytvárajú demografické a zdravotné zmeny tlak na verejné financie. Aby sa zabránilo ďalšiemu zvyšovaniu vládnych výdavkov ako percenta HDP, bude potrebné zvýšiť efektívnosť verejných výdavkov. Tento dokument využíva analýzu obalov údajov (DEA) na posúdenie efektívnosti sociálnych výdavkov (normalizovaných podľa populácie v produktívnom veku) na vzorke krajín OECD okolo roku 2012 so zameraním na zdravotnú starostlivosť, stredoškolské vzdelávanie a všeobecné verejné služby.