Business, Academic and General English Idioms and Their Non-idiomatic Synonyms - Hrdličková, Zuzana
Idiomatický jazyk používaný v obchodnej a akademickej angličtine v rámci kurzov obchodnej angličtiny, obsahujúci farebné výrazy, ale aj aj menej zjavne farebné výrazy, pričom okrem obchodných výrazov sú kolokácie a idiómy často zahrnuté do testov slovnej zásoby. U študentov, ktorí si pravidelne osvojujú idiomatickú slovnú zásobu sa stáva komunikácia v obchodnej angličtine plynulejšou. Kvantitatívna analýza idiómov nachádzajúcich sa v novinových a časopiseckých článkoch, ktoré čítajú študenti v rámci vyučovacieho procesu. Tvorba korpusu aktuálne používaných idiómov, s dôvodom overenia hypotézy „každý idióm má na sémantickej úrovni neidiomatické synonymum“, aj s implikáciami pre ďalší výskum.