Transport in Times of an Epidemic: Public Transport Measures in the Czech Republic and its Regions - Vrána, Martin
V prvom polroku 2020 sa celosvetová pandémia vírusu COVID-19 stala fenoménom ovplyvňujúcim všetky sféry ľudského života. Opatrenia proti šíreniu vírusu viedli k obmedzeniam v živote vo verejných priestoroch a ovplyvnili aj sektor dopravy. Tieto vplyvy pozostávali z dvoch typov - po prvé sa znížil počet spojení v dôsledku poklesu prepravných nárokov, po druhé bolo potrebné dodržiavať hygienické opatrenia zo strany dopravcov a cestujúcich. Dopady týchto opatrení bolo možné monitorovať na všetkých priestorových úrovniach, od globálnej až po miestnu.