The Impact of Seven Macroprudential Policy Instruments on Financial Stability in Six Euro Area Economies - Lorenčič, Eva
Po globálnej finančnej kríze a veľkej recesii v rokoch 2007 – 2009 získala makroprudenciálna politika na dôležitosti. Zisťovanie, či nástroje makroprudenciálnej politiky môžu ovplyvniť tempo rastu úverov a tým aj finančnú stabilitu. Vplyv siedmich nástrojov makroprudenciálnej politiky na finančnú stabilitu v šiestich ekonomikách eurozóny - Rakúsko, Fínsko, Nemecko, Taliansko, Holandsko a Španielsko.