The Energy Efficiency of the National Economy Assessment in Terms of Investment in Green Energy - Astanakulov, Olim
Alternatívne zdroje energie a rozvoj uhlíkovo neutrálneho hospodárstva. Krajiny Európskej únie sa dohodli na akčnom pláne pre energetickú efektívnosť na obdobie rokov 2007-2020, čo je plán 20-20-20 - znižovanie emisií CO2 o 20 %, zlepšenie energetickej efektívnosti o 20 % a zvýšenie podielu obnoviteľných zdrojov v energeckom sektore o 20 %. Determinanty vplyvu zelenej energie na ekonomiku krajiny. Integrovaný investičný nástroj pre energetickú efektívnosť ekonomiky. Snaha o vyvinutie teoretických a metodologických nástrojov na hodnotenie úrovne energetickej efektívnosti národného hospodárstva a jeho hlavných determinantov.