The influence of Intellectual Capital and Innovations on the Economic Development of the World and National Economy - Sazonets, Olga
Rozvoj intelektuálneho kapitálu tvorí nové inovačné prostredie. Inovácie sú zavedené v rôznych oblastiach hospodárskej činnosti. Generovanie inovácií vedie k investíciám do rozvoja ekonomík na celom svete. Inovácie sa odrážajú na národnej a globálnej úrovni. So zavádzaním inovácií sa tak krajiny môžu stať menej závislými od negatívnych účinkov medzinárodných korporácií z iných, vyspelejších krajín. Vplyv technologických inovácií na rast svetovej ekonomiky. Inovácie ako predmet duševného kapitálu a ich predstavenie vo forme patentov a iného duševného vlastníctva. Skúmanie, akým spôsobom inovačné aktivity ovplyvňujú reálny HDP a v akom štádiu Kondratievových cyklov je svetová ekonomika.