Wage Growth in Russia: Opportunities and Consequences - Kabanov, Vadim
Potenciál zvýšenia minimálnej mzdy a priemernej mzdy v hospodárstve Ruska, miezd vyplácaným zamestnancom, zisku podnikov a kapitálových investícií podnikov. Sociálno-ekonomické dôsledky zvyšovania minimálnej mzdy a zvyšovania priemernej mzdy zamestnancov v štátnom a neštátnom sektore v ruskom hospodárstve. Možnosti štátnych orgánov na zlepšenie daňového systému v zmysle diferencovaného prístupu k zdaňovaniu ziskov zameraných na priame investície alebo osobné obohatenie - zmena dane z príjmu by mala stimulovať investičnú aktivitu majiteľov firiem a obmedziť túžbu po osobnom obohatení. Vplyv inflácie, produktivity práce, nezamestnanosti a migrácie na rast miezd v Rusku.