Trendom je uberať cukor - Kapitán, Peter
Zdravý životný štýl sa prediera aj do oblasti nealkoholických a energetických nápojov. Výrobcovia vnímajú obrovský dopyt po znižovaní obsahu cukru vo svojich výrobkoch a snažia sa vychádzať spotrebiteľom v ústrety. Ďalším trendom je aj zálohovanie plastových a hliníkových nápojov a obalov.