Podiely na zisku z hľadiska zdanenia daňou z príjmov - Brnová, Miroslava
Zdanenie podielov na zisku na území SR podľa ustanovení zákona o dani z príjmov. Podiely na zisku vyplácané obchodnou spoločnosťou alebo družstvom fyzickým osobám. Podiely na zisku vyplácané spoločníkovi verejnej obchodnej spoločnosti a komplementárovi komanditnej spoločnosti. Podiely člena pozemkového spoločenstva. Medzinárodné zdanenie podielov na zisku (dividend) podľa Modelovej zmluvy - dividendy.