Portfolio Diversification During Covid-19 Outbreak: Is Gold a Hedge and a Safe-Haven Asset? - Živanović, Vladimir
Dynamická podmienená korelácia medzi investíciou do zlata ako aktíva a pohybom hlavných indexov svetového trhu. Investovanie do zlato ako ochrana pred menovými a trhovými rizikami. Použitie volatility kryptomien (bitcoinov) ako nezávislej premennej v modeli. Multivariačná regresná analýza a jej výsledky. Model diverzifikácie portfólia. Investori a vytváranie efektívneho investičného portfólia s minimálnym rizikom počas krízy. Kríza na finančných trhoch spôsobených pandémiou COVID-19.