The Digital Disruption of Ubiquitous Economic Theories - Bauriedel, Stephan, 1966-
Vyžadovanie nových ekonomických teórií kvôli nástupu digitalizácie, keďže staré ekonomické zákony boli vytvorené na opis vzájomných obchodných vzťahov v analógovom svete a strácajú svoju platnosť. Digitálne obchodné modely prelamujú hranice a presahujú naučené poznatky. Prehľad nových ekonomických teórií, ktoré majú vysvetliť fungovanie digitalizácie, s ich kontrastovaním s niektorými všestrannými ekonomickými teóriami. Vyhodnotenie rozporov, pričom sa ukazuje, že najmenej päť doktrín už nie je v digitálnom svete použiteľných, pretože ich parametre sa elementárne líšia. Kontrastný príklad z hudobného priemyslu, na ktorom boli výsledky preskúmané a potvrdené.