How the Covid-19 Pandemic Influences Risk Tolerance Over Lifetime - Laššu, Cyril, 1982-
Postoj jednotlivca k riziku je relatívne stabilný počas celého života, ale individuálna tolerancia rizika sa časom mení. Ako veľmi sa mení individuálna tolerancia rizika ohľadom finančného rozhodovania závisí predovšetkým od individuálneho rizika preferencie, ale môže byť ovplyvnená aj exogénnymi šokmi, ako je pandémia. Prebiehajúca pandémia Covid-19 vytvorila obrovské ​​množstvo globálnej neistoty, čo má za následok napr. veľa zmeškaných pracovných príležitostí na trhu práce, veľa zničených podnikateľských príležitostí, atď.