Avoiding Middle-Income Trap: Case of China - Zeman, Mário, 1993-
Postupná modernizácia čínskej ekonomiky. Čína sa môže postupne transformovať na ekonomiku založenú na vzdelanej pracovnej sile a inováciách a ak sa tento trend potvrdí aj v nasledujúcich rokoch, Čína sa pravdepodobne vyhne pasci stredného príjmu. Čína za posledné dve desaťročia prijala reformy, ktoré transformovali a zmodernizovali krajinu. Projekt Made in China 2025 - modernizácia čínskeho priemyslu s dôrazom na technológie a inovácie sektorov. Projekt Belt and Road Initiative - vytvorenie nových námorných a pozemných obchodných ciest medzi krajinami Ázie, Afriky a Európy.