Electronic Invoicing Information System - Šoltésová, Erika, 1969-
Implementácia elektronickej fakturácie prostredníctvom informačného systému elektronickej fakturácie je jedným z prvých krokov v digitalizácii podnikania. Proces akceptovania elektronickej fakturácie v Európskej únii je založený na Smernici 2014/55/EÚ, ktorej cieľom je zmenšiť prekážky pre cezhraničné obstarávacie činnosti, zabezpečiť interoperabilnú normu/štandard pre elektronickú fakturáciu vo verejnom obstarávaní v medziach Európskej únie a zabezpečiť jednoduchšie medzipodnikové transakcie. Prechod na túto formu fakturácie by sa mal ušetriť značnú časť nákladov súvisiacich s fakturáciou a výrazne urýchliť a zjednodušiť celý proces. Napriek tomu, že ide o technológiu starú mnoho rokov, štátne inštitúcie v Slovenskej republike s touto technológiou len začínajú pracovať. Požiadavky a technické normy, výhody a nevýhody implementácie informačného systému elektronickej fakturácie s dôrazom na aktuálnu situáciu v SR.