Cluster Analysis of the EU Banking Sector Based on EBA Risk Indicators - Mihalech, Patrik, 1994-
Analýza vybraných KRI (Key Risk Indicators) všetkých krajín EÚ. Pohľady na bankový sektor rôznych krajín EÚ a podobnosti medzi nimi. Ukazovateľ kapitálovej primeranosti (CAR), pákový pomer (LR), návratnosť vlastného kapitálu (RoE), pomer úverov ku vkladom pre domácnosti a nefinančné spoločnosti (LtD) a pomer krytia likvidity (LCR).