Analysis of the Law of Falling Rate of Profit: European Case - Fernández-Aguilera, Víctor M.
Analýza existencie alebo neexistencie klesajúcej miery zisku v Európe a určenie faktorov, ktoré ju ovplyvňujú podľa marxistickej teórie ziskovosti. Na tento účel sa odhadol model panelových údajov pre sedem európskych krajín na viac ako 60 rokov (od roku 1960 do roku 2021 vrátane). Získané výsledky nám umožňujú overiť tendenciu k poklesu ziskovosti, čo by mohlo viesť k úpadku kapitalistického systému.