Neologizmy v slovenčine v čase koronakrízy - Maierová, Eva, 1965-
Príspevok vychádza z definícií pojmu neologizmus, zaoberá sa pôvodom neologizmov a predkladá ich základné klasifikácie zo slovakistickej a anglistickej lingvistickej literatúry. Na teoretickú časť nadväzujú konkrétne príklady neologizmov, ktoré sa objavili v slovenčine počas pandémie ochorenia COVID-19. Uvádzané neologizmy sú analyzované v rámci sémantických polí, z pohľadu ich prenikania do jazyka ako kalky, a z pohľadu na formálne postupy obohacovania slovnej zásoby v slovenčine.