Sustainable Urban Development: Case Study Copenhagen - Peštová, Viktória, 1995-
Vysvetlenie konceptu udržateľného inteligentného mesta (smart city) s napojením na dopravu a mobilitu v rámci prípadovej štúdie zeleného európskeho mesta Kodaň, ktoré je všeobecne uznávané ako líder v globálnej zelenej ekonomike. Všeobecná podstata trvalo udržateľného mestského rozvoja a budovanie udržateľnosti miest, vrátane úlohy inteligentných udržateľných miest vo vzťahu k trvalo udržateľnému rozvoju miest. Efektívne prístupy vybraného európskeho mesta Kodaň - vybudovanie inteligentného mesta, ktoré je prepojené s mestskou dopravou a mobilitou, čo je jeden z najdôležitejších aspektov zameraný na neustále zlepšovanie s cieľom zabezpečiť kvalitu a udržateľnosť mestského vývoja. Kodaň - zelené, inteligentné a uhlíkovo neutrálne mesto. Spôsoby využívania mestskej mobility.