Náhrada príjmu počas dočasnej pracovnej neschopnosti - Švaňová, Martina
V živote človeka môže dôjsť k rôznym situáciám, kvôli ktorým je dočasne, či trvale vyradený z pracovného kolotoča. Následkom je zníženie, alebo až strata príjmu zo zárobkovej činnosti z dôvodu choroby, či úrazu. Za tento čas prislúcha zamestnancovi náhrada príjmu pri dočasnej pracovnej neschopnosti, ktorú vypláca zamestnávateľ, prípadne nemocenská dávka, ktorú vypláca Sociálna poisťovňa. Ako posudzovať a uznávať dočasnú pracovnú neschopnosť, ako poskytovať náhradu príjmu pri dočasnej práceneschopnosti, kto si môže uplatniť nárok na náhradu príjmu pri dočasnej pracovnej neschopnosti, ako sa vypočítava náhrada príjmu pri dočasnej pracovnej neschopnosti.