La dynamique de l'evolution du sens des mots et des locutions verbales français dans la communication - Melušová, Elena, 1953-
Francúzske slová a slovné spojenia, ktoré sa často používajú v jazyku, považujú sa za štandardné, gramaticky správne, ale ich použitie v určitých situáciách môže viesť k nedorozumeniam. Výber paroným a výrazov s rôznym významom, s prehľadom slov a slovných spojení, ktorých význam a štylistické vlastnosti sa v priebehu času zmenili, napr. význam sa zlepšil alebo zhoršil.