Abbreviations in Business Correspondence – New Trends - Kapráliková, Ivana, 1974-
Písomná komunikácia ako dôležitý prostriedok na odovzdávanie informácií vo firmách, pričom význam obchodnej korešpondencie spočíva v tom, že môže slúžiť ako budúci dôkaz na oznamované informácie. Skracovanie slov v obsahu obchodnej korešpondencie, ktoré musí byť zvolené správne a v rámci zásad jazykovej ekonómie. Trendy zakomponované do nových spôsobov obchodnej korešpondencie, aký typ jazyka sa používa a otázka skratiek ako nástroja na jasnejšie porozumenie a ekonomizáciu komunikácie. Návrh pedagogických súvislostí skratiek v obchodnej korešpondencii.