Používanie zelenej farby v slovenčine - Mocková, Nina, 1987-
Výskum slovných spojení s lexikálnym prvkom zelenej farby v slovenčine, so zameraním na doslovné, ale aj idiomatické spojenia, čiže také kolokácie, v ktorých minimálne jeden lexikálny komponent stratil svoj pôvodný doslovný význam. Identifikácia, v akých kontextoch sa zelená farba najčastejšie vyskytuje a ktoré sú najčastejšie spojenia s touto farbou. Skúmanie frekvencie výskytu a používania daných kolokácií podľa jednotlivých sémantických polí.