Elektromobil - predmet dane z motorových vozidiel - Fülöpová, Jana
Zákon o dani z motorových vozidiel upravuje zdaňovanie vozidiel vymenovaných v kategórií vozidiel v predmete úpravy zákona. I keď zákon v názve "nesie" pomenovanie zdaňovania vo väzbe na "motorové" vozidlá, predmetom dane sú aj vozidlá "nemotorové" - prípojné. Práve súčasťou motorových vozidiel sú aj vozidlá, ktoré sa označujú pojmom "elektromobil".