Misspecified Demand and Oligopolistic Competition: An Evolutionary Analysis - Lamantia, Fabio G.
Článok navrhuje jednoduchý oligopolný model, v ktorom môžu firmy použiť funkciu skutočného dopytu alebo jej nesprávne špecifikovanú verziu na maximalizáciu svojich ziskov. Zatiaľ čo v prípade podhodnotenia dopytu je pre firmy vždy výhodnejšie tento odhad neskresľovať, v prípadoch nadhodnotenia dopytu môžu možné konfigurácie rovnováhy zahŕňať akýkoľvek typ výsledku na základe úrovne skreslenia dopytu.