Dunaj v centre pozornosti – zážitkové vzdelávanie - Sobeková, Karolína
Dunaj ako rieka ovplyvňujúca množstvo ľudí v Európe, pričom prináša Slovensku aj rôzne bonusy, ako nádhernú vnútrozemskú deltu, obrovské zásobárne pitnej vody, rozsiahlu úrodnú oblasť Žitného ostrova, možnosti neopakovateľnej rekreácie na dunajských plážach a v lužných lesoch. Interaktívne výstavy o Dunaji – zábava, vzdelanie, prekvapenie. Vzdelávanie na výlete bicyklom alebo pešo. Dokumentárny film – oddych a poznanie v príjemnej podobe. Dunajské „pátračky“ na Veľkolélskom ostrove. Informácie o Dunaji do škôl i širokej verejnosti, v rámci spolupráce s Bratislavským regionálnym ochranárskym združením (BROZ) a Prírodovedeckou fakultou Univerzity Komenského v Bratislave, či cez projekt LIFE Microtus II „vedecký mikrobus“.