Optimální návrh zásobního objemu nádrže v podmínkách nejistot vstupních dat - Paseka, Stanislav
Nájdenie optimálneho zásobného objemu nádrže Vír pre vopred stanovené zabezpečenie podľa trvania v podmienkach neistôt a zohľadnenie výsledných neistôt pri prezentácii výsledkov. Aplikovanie neistôt vstupných dát (prítoky do nádrže, batygrafia, výpar z vodnej hladiny a priesak priehrad) pomocou metódy Monte Carlo. Vyvinutie simulačno-optimalizačného modelu nádrže s použitím metódy mriežky, na základe noriem Českej republiky a smerníc Európskej únie. Prezentácia výsledkov na základe štatistických charakteristík.