Moderní metody pro optimalizaci nákladů dopravních staveb - Bartoš, Miroslav
Moderné nástroje umožňujúce znížiť náklady počas životného cyklu dopravných stavieb, vrátane projektovania, výstavby, údržby a prevádzky diela počas celej jeho životnosti. Nové metódy riadenia a organizácie v stavebníctve, ktoré prinášajú transparentnejšie a reálnejšie informácie o nákladoch plynúcich do daného objektu. Softvérové prostredia CAFM a CIFM ako jedny z možných nástrojov, ktoré sa používajú prevažne v prevádzkovej fáze stavebného projektu. Komplexné riešenie v podobe informačného modelovania budov (building information modeling, BIM), ktoré dokáže zohľadniť náklady na objekt od plánovania výstavby cez jeho správu až po jeho zánik.