Determining the Investor's Strategy During the COVID-19 Crisis Based on CVAR Risk Measure - Pekár, Juraj, 1972-
Príspevok prezentuje vplyv krízy na rozhodovanie investorov prostredníctvom miery rizika CVAR, ktorá bola realizovaná na historických údajoch zložiek akciového indexu Dow Jones Industrial Average (DJIA) v krízovom aj predkrízovom období. Realizované investičné operácie každého investora vychádzajú z analýzy tak, aby bola pri realizácii zabezpečená určitá istota investovanej finančnej sumy a uspokojivý výnos.