Tvorba rezerv - Kudlová, Zuzana, 1986-
Účtovníctvo predstavuje prezentáciu a interpretáciu výsledku transakcií s cieľom posúdiť výkonnosť za určité obdobie a finančnú situáciu k danému dátumu. Zahŕňa proces identifikácie, merania a oznamovania ekonomických informácií a používateľ môže na ich základe robiť ekonomické rozhodnutia. Tvorbu rezerv považujeme za súčasť účtovníctva spoločnosti, v ktorých sa účtuje v sústave či už jednoduchého alebo podvojného účtovníctva. Špecifiká rezerv spočívajú v ich časovej a výškovej vymedzenosti. Analýza tvorby rezerv vo vybranej spoločnosti.