Peňažné fondy a základná finančná kontrola - Veverková Konečná, Ingrid
Vykonávanie základnej finančnej kontroly pri finančných operáciách, ktorými sú tvorba a použitie peňažných fondov. Obec má právo vytvárať peňažné fondy a má povinnosť vytvárať rezervný fond. Peňažné fondy vrátane rezervného fondu sú mimorozpočtovými fondami obce.