Quo vadis európske daňové právo? - Kováč, Branislav, 1976-
Analýza boja proti vyhýbaniu sa daňovým povinnostiam, ktorý zažíva na európskej aj celosvetovej úrovni značný politický tlak. Implementácia smerníc ATAD a ATAD 2 Európskou komisiou a zaumienenie aktívneho pokračovania na vytváraní celosvetovej dohody pri zdaňovaní digitálnych spoločností, v rámci ktorého ide aj o reinkarnáciu projektu spoločného harmonizovaného daňového základu pod skratkou BEFIT (Business in Europe: Framework for Income Taxation). Korporátne dane v Európskej únii pre 21. storočie: európsky kontext, vízia Európskej komisie v oblasti priamych daní a slovenský kontext.