Licencovanie softvéru - Ondrovičová, Katarína
Problematika softvérových licencií, druhov licencií a nových spôsobov distribúcie softvéru. „Tradičné“ typy softvérových licencií, cloud computing a model software as a service, s ich rôznou kombinačnou podobou v praxi. Prehľad problematiky licencovania softvéru a právnych aspektov vývoja softvéru, opis typov licencií k softvéru (open source a proprietárny softvér) a príklady výhod a nevýhod jednotlivých licenčných typov pre poskytovateľa a nadobúdateľa licencie. Voľba licenčného typu a súvisiace kritériá z pohľadu funkčnosti a bezpečnosti softvéru, ako aj z pohľadu maximalizácie zisku poskytovateľa licencie. Vývoj v tejto oblasti a súvisiace trendy, akými sú technológie internetu vecí alebo umelej inteligencie. Súvisiace právne predpisy a zákony v legislatíve Slovenskej republiky a smernice Európskej únie.