Elektronická PN-ka - novinka od 1. 6. 2022 - Krišková, Petra, 1981-
Sociálna poisťovňa a Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) sprístupnili novú službu - elektronickú PN-ku od 1. 6. 2022. Elektronická PN je prvá služba štátu, pri ktorej štát vybaví a sprocesuje všetky povinné úkony za občana. Kým doteraz sa uplatňoval komplikovaný postup s doručovaním potvrdení o PN zamestnávateľovi a Sociálnej poisťovni, od júna 2022 nie je potrebné o nemocenskú dávku osobitne žiadať v Sociálnej poisťovni.