Aktuálne zmeny v slovnej zásobe anglického a slovenského jazyka - jazyk pandémie - Vargová, Dominika, 1987-
Mapovanie slovnej zásoby v slovenskom a anglickom jazyku v období šírenia koronavírusu. Najfrekventovanejšie slová a neologizmy používané v kontexte ochorenia COVID-19. Kompozitá a preberanie, metaforizácia menných zloženín, abreviácia, iniciálové skratky, iniciálové skratkové slová a skratkové slová. Kríženie - tvorenie tzv. blendov, derivácia - odvodeniny a konverzia. Slovesné idiómy a metaforizovaná lexika a preberanie cudzích slov.