Factors Influencing Intention to Go on a Summer Holiday During the Peak and Remission of the Covid-19 Pandemic - Štefko, Róbert
Skúmanie, ktoré faktory v čase pandémie Covid-19 ovplyvnili ľudí ísť na letnú dovolenku - výskum realizovaný na reprezentatívnej vzorke populácie Slovenska oslovenej prostredníctvom agentúry. Binárna logistická regresia ukázala, že z 18 testovaných demografických, ekonomických, sociálnych a psychologických premenných bol zámer neísť na letnú dovolenku v čase vrcholu pandémie predikovaný úrovňou zhoršenia príjmu, obavami z Covid-19, subjektívnym pocitom izolácie a pohlavím.